De traditionele manier om dit ijs te eten is met mes en vork, geserveerd op een vertind koperen bordje en gegarneerd met pistachenoten.
Compactheid, laag vetgehalte, natuurlijke grond- en smaakstoffen, geen “vreemde” nasmaak, romig, niet snel smeltend en zuivere smaak.
de verhouding tussen de ingrediënten en over hoe lang de melk moet worden ingekookt of geklopt, wordt van
generatie op generatie mondeling doorgegeven.
Turkije heeft een eeuwenoude traditie in het consumeren van sorbets.
Dit zijn ijskoude, gezoete drankjes, gekoeld door sneeuw of ijs.
Al in het begin van het Ottomaanse rijk in de dertiende eeuw werd in de hoogvlakten van Anatolie ijs geoogst en in ijskelders bewaard en in de zeventiende eeuw vormden in Istanbul de karci (sneeuwhandelaren) een belangrijke beroepsgroep. De sneeuw werd vanuit Anatolie met muilezels naar andere streken gebracht. Het werd gemengd met bijvoorbeeld ingedikt druivensap.
Nulla nec lacinia nibh. Duis venenatis et odio
Integer blandit efficitur ex, luctus blandit
Fusce egestas justo leo, non lobortis enim
Sed at hendrerit erat, sit amet ornare lorem